Cât costă metru pătrat de placat cu polistiren?

Polistirenul expandat este un material de construcție folosit frecvent pentru placarea pereților și a fațadelor. Este un material izolant termic și fonic, ușor de manipulat și rezistent la umezeală. Dacă vă pregătiți să placați o suprafață cu polistiren expandat, este important să cunoașteți costul acestuia pe metru pătrat.

Prețul metrului pătrat de placare cu polistiren poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv:

 • Tipul de polistiren: Există mai multe tipuri de polistiren expandat disponibile pe piață, cum ar fi polistirenul expandat cu granule, polistirenul expandat ignifugat sau polistirenul expandat cu protecție la radiațiile UV. Fiecare tip poate avea un preț diferit pe metru pătrat.
 • Grosimea placajului: Dacă doriți o izolație termică mai bună, veți avea nevoie de un placaj de polistiren mai gros, ceea ce poate duce la un cost mai mare pe metru pătrat.
 • Brandul și calitatea: Unele branduri sau produse de calitate superioară pot avea un preț mai ridicat, dar oferă o performanță și o durabilitate mai bune în timp.
 • Compania de construcții sau furnizorul: Diferite companii de construcții sau furnizori pot avea politici de prețuri diferite, astfel că este recomandat să obțineți mai multe oferte pentru a compara prețurile.

Pentru a obține un preț exact pentru placarea cu polistiren pe metru pătrat, este recomandat să solicitați o ofertă personalizată de la un furnizor sau un antreprenor de construcții. Aceștia vor lua în considerare dimensiunea suprafeței, tipul de polistiren dorit, grosimea placajului și alte detalii specifice proiectului dvs. În funcție de aceste informații, vă vor putea oferi un preț detaliat și exact.

Vezi și:  Prețul pe tonă pentru asfalt: ghid complet pentru achiziționarea și costurile implicate

Avantajele placării cu polistiren

Placarea cu polistiren expandat are numeroase avantaje, ceea ce explică popularitatea acestui material în construcții. Iată câteva dintre beneficiile placării cu polistiren:

 • Izolare termică și fonică: Polistirenul expandat are proprietăți izolante excelente, permițând reducerea pierderilor de căldură și crearea unui mediu confortabil în interiorul clădirii. De asemenea, contribuie la reducerea zgomotului exterior.
 • Ușor de instalat: Placarea cu polistiren este relativ ușoară și poate fi realizată cu ușurință de către meseriași sau chiar de proprietarii înșiși.
 • Rezistență la umezeală: Polistirenul expandat este rezistent la apă, ceea ce îl face potrivit pentru utilizare în zone umede, cum ar fi băile sau bucătăriile.
 • Versatilitate: Poate fi folosit atât pentru placarea exterioară, cât și pentru cea interioară. De asemenea, poate fi utilizat în combinație cu alte materiale de construcție, cum ar fi tencuiala decorativă sau piatra naturală.

Cum se realizează placarea cu polistiren?

Placarea cu polistiren expandat implică următorii pași generali:

 1. Pregătirea suprafeței: Suprafața pe care se va realiza placarea trebuie să fie curată, uscată și netedă. Este important să se elimine eventualele urme de murdărie, praf sau vopsea veche.
 2. Aplicarea adezivului: Se aplică un adeziv special pentru polistiren pe spatele plăcilor de polistiren. Adezivul trebuie aplicat uniform pe întreaga suprafață a plăcilor, asigurându-se astfel o aderență bună la perete.
 3. Fixarea plăcilor: Plăcile de polistiren se presează ferm pe suprafața pregătită și se fixează în poziție. Se recomandă folosirea diblurilor sau a altor elemente de fixare pentru a asigura o fixare solidă.
 4. Finisarea și protecția: După fixarea plăcilor, se pot aplica straturi suplimentare de adeziv și se poate aplica tencuiala decorativă sau alte finisaje pentru a obține aspectul dorit. De asemenea, se poate aplica un strat de protecție pentru a preveni deteriorarea plăcilor de polistiren în timp.
Vezi și:  Pret Tencuiala Manuala

Frequently Asked Questions (Întrebări frecvente)

Care sunt avantajele izolării cu polistiren expandat?

Izolarea cu polistiren expandat oferă numeroase avantaje, precum:

 • Reducerea pierderilor de căldură în timpul sezonului rece și menținerea temperaturii interioare confortabile;
 • Reductia consumului de energie pentru încălzire și răcire a clădirii;
 • Reducerea zgomotului exterior;
 • Prevenirea formării condensului și a igrasiei;
 • Creșterea eficienței energetice a clădirii și, implicit, reducerea costurilor de întreținere;
 • Contribuția la protejarea mediului prin reducerea emisiilor de CO2.

Este polistirenul expandat rezistent la incendii?

Polistirenul expandat poate fi tratat pentru a avea proprietăți de rezistență la incendii. Există variante de polistiren expandat ignifugat, care încetinește propagarea flăcărilor și emisia de fum în caz de incendiu.

Este placarea cu polistiren durabilă în timp?

Placarea cu polistiren expandat poate fi durabilă în timp dacă este realizată corect și se utilizează materiale de calitate. Este important să se respecte instrucțiunile de instalare și să se acorde atenție finisajelor și protecției suplimentare pentru a preveni deteriorarea plăcilor de polistiren.

Cât timp durează instalarea placării cu polistiren?

Durata instalării placării cu polistiren poate varia în funcție de dimensiunea și complexitatea proiectului. Pentru suprafețe mai mici, instalarea poate dura câteva zile, în timp ce pentru suprafețe mai mari sau proiecte mai complexe, poate fi necesară o perioadă mai lungă de timp.

Cum pot obține o ofertă pentru placarea cu polistiren?

Pentru a obține o ofertă personalizată pentru placarea cu polistiren, este recomandat să contactați furnizorii sau antreprenorii specializați în acest tip de lucrări. Aceștia vor evalua dimensiunea și specificațiile proiectului dvs. și vă vor furniza un preț detaliat și o estimare a timpului de execuție.

Vezi și:  Preț manoperă vopsit lambriu

Vezi și:

Photo of author

Eric

Eric este un redactor pasionat de construcții și lucrări de tip DIY (Do-It-Yourself). Cu o experiență bogată în domeniul construcțiilor și cunoștințe solide în DIY, Eric împărtășește cu cititorii noștri sfaturi practice, tutoriale și idei inovatoare pentru proiecte de construcții și renovări. Indiferent dacă este vorba despre amenajarea interioară sau proiecte de grădinărit, Eric oferă inspirație și informații valoroase pentru cei pasionați de construcții și lucrări manuale.

Lasă un comentariu